Fòrum IP&IT: Materials (i lectures recomanades) per a la sessió sobre nous noms de dominis i protecció de marques

Procés de creació de nous dominis genèrics

En aquesta pàgina trobareu tots els materials del procés d’ICANN per a crear nous noms de dominis genèrics (gTLDs)

http://www.icann.org/en/topics/new-gtld-program.htm

El document bàsic és la versió actual de l’Applicant Guidebook (“Proposed Final” equivalent al cinquè esborrany públic)

Proposed Final Applicant Guidebook

Però són 305 pàgines i no totes d’obligada lectura ;-). Si voleu tenir-ne una visió general, les 43 pàgones del Mòdul 1 són més que suficients, però no necessàries per a la sessió del Fòrum del 27 de gener.

Introduction to the gTLD Application Process

Protecció de marques i nous gTLDs

A través de tot l’Applicant Guidebook hi ha diversos requeriments i mecanimses que afectes la protecció de les marques (Mòdul 1; requisits sobre mecansimes de protecció del Mòdul 2; mecanismes d’oposició a la creació d’un determinat gTLD al Mòdul 3; requisits contractuals al mòdul 5). Destacarien com a nous mecanismes el procediment d’oposició per causa de drets preexistents (Mòdul 3) i el procediment de resolució de conflictes post-delegació (PDDRP). Aquí en teniu els enllaços, tot i que no seran el nucli central de la sessió de dijous:

New gTLD Dispute Resolution Procedure
Post Delegation Dispute Resolution (PDDRP)

En canvi, sí que us animem a llegir els dos nous mecanismes nous específics de protecció de marques un cop ja funcionin els nous dominis  (10 pàgines cadascun):

Trademark Clearinghouse
Uniform Rapid Suspension

Fins dijous!

Amadeu Abril i Abril

Sobre Amadeu Abril i Abril

Professor de la Facultat de Dret i Diector del Màster en Dret Propietat intel·lectual i Societat de la Infomració ESADE-Universitat Ramon Llull Assessor de CORE Internet Council of Registrars per a projectes de nous dominis. Ha estat membre del Consell d'Administració i del Consell de Noms Genèrics d'ICANN; membre del Consell d'Administració de Public Interest Registry (domini org) i Director General de la Fundació puntCAT (domini .cat).
Foro IP&IT | , , , ,